Neydhartingi gyógyiszap (Ausztria)

Az államilag elismert Neydhartingi Gyógyiszap Ausztria lelőhelyről származik. A peliodikus iszap teljeskörű vizsgálatát a Fresenius Intézet
Taunusstein / Németország végezte 2003-ban, amely szerint a szerves izzítási veszteség a vízmentes tömeg 71,9 %-a, a szervetlen izzítási maradvány annak 28,1 %-a. A huminsav tartalom a vízmentes tömeg 23,4 %-a.

Alkalmazási területek: mozgásszervi megbetegedések esetén, mintgyógyiszap a csontrendszer és mozgásszervek krónikus gyulladásos betegségeinek nem akut stádiuma, a lágyrészek reumatikus bántalmainak legtöbb esete, degeneratív ízületi és gerincbántalmak (elhasználódás, kopás jelenségei).
A kereskedelmi forgalomban kapható iszap csomsa 1 kg gyógyiszap, 8 db egyszer használatos, tépőzáras, egyik oldalon áteresztő fátyoltasak 8 kezelés céljára.

Alkalmazási területek mozgásszervi megbetegedések esetén, mint a csontrendszer és mozgásszervek krónikus gyulladásos betegségeinek nem akut stádiuma, a lágyrészek reumatikus bántalmainak legtöbb esete, degeneratív ízületi és gerincbántalmak (elhasználódás, kopás jelenségei) munkahelyi vagy szabadidős sérülések (zúzódás, rándulás, ficam), továbbá műtét utáni állapotok munkahelyi vagy szabadidős tevékenységek során fellépő túlerőltetés következményei, pl. izomláz, ízületi fájdalmak és merevség

Fontos figyelmeztetés: A gyógyiszapot melegen és hidegen egyaránt lehet alkalmazni. Melegítse fel a gyógyiszapot alapvetően minden krónikus jellegű panasz esetén. Alkalmazza hidegen akut panaszok esetén, mint pl. a ficam, zúzódás, izom meghúzódás. Ellenjavallatok: Nincs ismert ellenjavallat. (Forrás: http://sportorvos.hu/trend_kieg_sz_t/20121205/neydharting_-_gyogyiszap_vital_pakolas/)

Részletes tájékoztató itt