Alsópáhoki "Georgikon"

Ezt az iszaptíust fertőtlenítő hatású és általában reumás betegségek kezelésére alkalmazzák. A gyógyiszap minősítéséhez szükséges klinikai vizsgálati hátteret a Harkányi Gyógyfürdőkórház, a laboratóriumi vizsgálatokét pedig az ÁNTSZ laboratóriuma biztosította. Ez az időszak közel 6 évig tartott, melynek alapján gyógyiszapunkat az OGYFI 496/2003 szám alatt, „Georgikon” természetes tőzeggyógyiszap néven jegyzett be. (Forrás: www.hevizmud.com/magunkrol)

Georgikon természetes tőzeg gyógyiszap gyógyhatása: Fizikai hatását a testet tartósan átmelegítő nagy hőkapacitása (0.917 cal/cm3 ), a hőtartó képesség (660 s) és kis hővezető képessége teszi lehetővé. Kémiai hatást a kén izületi porcszövetben való felszívódása, a huminsavak fertőtlenítő, adszorbens és komplexképző, valamint az oestrogénnek a kálium-anyagcserére, és a calcitonin termelésre gyakorolt hatása jelenti. Hatóanyaga 6 % feletti huminsav, 24000 - 27000 mg/kg kén, forró vízben oldható 500 - 3000 mg/kg Ca, 180 - 800 mg/kg Mg, 1100 - 9800 mg/kg SO4, különböző mikroelemek. A gyógyiszap allergiát okozó anyagokat nem tartalmaz! Más készítményekkel és gyógyszerekkel együtt alkalmazható! 

A GEORGIKON gyógyiszap 5 és 20 kg-os kiszerelésben, hígítás nélküli alkalmazásra kerülnek forgalomba. 

 Gyakorlati alkalmazása Iszapfőző üstben és egyéb, az iszapfőző üstöt mellőző technológiával is alkalmazható: Iszapfőző üstben a 85°C-ra történő felmelegítés után 42-45°C fokra lehűtve használhatjuk. Iszapfőző üst nélkül a kezelendő felület nagyságának megfelelő mennyiséget műanyag tálba kivéve mikrohullámú sütőben, vagy fém edénybe szedve bármely melegítő eszközön kb. 45°C-fokra melegítjük. 

A teljes testkezelés mellett nagy hatékonysággal alkalmazható helyi pakolásként: A kezelendő testrész alá meleg takarót, arra megfelelő nagyságú vászon lepedőt, és nejlon fóliát teszünk, a kezelendő testfelület a 42°C fokos iszappal 1-2 cm vastagságban bepakoljuk, majd a nejlon fóliát rátakarjuk úgy, hogy az iszap teljesen fedje a kezelendő felületet, ezután a vászon lepedővel egyenletesre simítjuk a fólia alatti iszapréteget, majd meleg takaróval biztosítjuk a hőtartást, 25-30 perc elteltével a csomagoló rétegeket eltávolítjuk (pl.spatulával) visszaszedjük az iszapot, elegendő enyhén nedves ruhával a kezelt felületet áttörölni, majd újabb fél óra pihenés és melegen tartás után a szappanos lemosás is megengedhető. (Forrás: http://fisze.hu/index.php/hirek/146-georgikon-termeszetes-tzeg-gyogyiszaprol) 

A GEORGIKON Gyógyiszap kereskedelmi forgalomban kapható változata is természetes rétláp tőzegiszapból készül. A kkiváló hőtartó és nedvességmegkötő kapacitásával tartósan javítja a kezelt testrész anyagcseréjét, fokozza a természetes méregtelenítést. A rendszeres iszapkezelések hosszú távon javítják az immunrendszer működését, minden napra jó közérzetet biztosítanak. Az iszap méltón világhírű, így nemcsak a gyógyászatban, de a kozmetikában is figyelemre méltó helyet vívott ki. Eredeti formájában, szárítás nélkül kerül forgalomba, így nem károsodnak fontos összetevői. A gyógyiszap rendszeres alkalmazásával testünk 100%-ban természetes úton hasznosítható építőkövekhez, olyan ásványi anyagokhoz, makró- és mikroelemekhez jut, amelyek közvetlenül a kezelt területen szívódnak fel, így a lehető legtökéletesebben épülnek be a szövetekbe. Tartós fizikai hatását a testet átmelegítő nagy hőkapacitása (0.917 cal/cm3 Ko), a hőtartó képesség (660 s) és kis hővezető képesség (cal/cm Ko) biztosítja. A kémiai hatást a kén ízületi porcszövetben való felszívódása, a huminsavak fertőtlenítő, adszorbens és komplex képző, valamint az oestrogénnek a kálium-anyagcserére és a calcitonin termelésre gyakorolt hatása jelenti. (Forrás:http://pandhys.hu/wellness-es-gyogyiszap)